Andreas Nordström

Repetitionerna av ”Katrina” är i gång

Tenoren Andreas Nordström är det senaste tillskottet i soloensemblen och hans uppgift blir att spela sonen Erik. En liten Erik kommer också att medverka, och spelas av Stig Wilén.

Nu är allt klappat och klart för att inleda repetitionerna av ”Katrina – en musikteater”. Produktionen är enorm med sina närmare 100 medverkande. I sex veckor pågår repetitionerna fram till premiären den 17 juli kl. 19.00.

Drygt hälften av de medverkande kommer från Åland. Från Finland är många finlandssvenskar med. De ansvarar för krävande uppdrag inom ljus- och ljudsättningen av föreställningen. Estonia sinfonietta är en gammal samarbetspartner som nu kompletteras med tio musiker från Åland. Ljusdesignern är från Danmark och koreografen från Sverige.

Produktionen blomstrar av en kreativ uppsättning av människor som under regissören Ida Kronholms ledning kommer att göra en ny uppsättning av Sally Salminens roman ”Katrina” som numera kan betraktas som Ålands nationalepos.

Österbottenbördiga mezzosopranen Erica Back gör huvudrollen som Katrina. Johan gestaltas av barytonen Leonarde Brändström. Katrinas vän Beda spelas av sopranen Therese Karlsson och rollen som kapten Nordqvist görs av basbarytonen Philip Björkqvist. Tenoren Andreas Nordström är det senaste tillskottet i soloensemblen och hans uppgift blir att spela sonen Erik. En liten Erik kommer också att medverka och han heter Stig Wilén. En spännande samling talangfulla solister som inte kommer att göra sin publik besviken.

Biljettförsäljningen till föreställningarna har varit över förväntan. Nu gäller det att göra slag i saken om man vill uppleva årets stora kulturhändelse.

Läs nedan vad Ålandstidningen skriver 8.6.2024.