Senaste nytt

Topelius
Ålandstidningen: Topelius i fokus vid kulturellt evenemang

Kulturföreningen Katrina fortsätter med sina tillställningar på stadsbiblioteket. Rosi Djupsund kommer att presentera kulturpersonligheten Zacharias Topelius och därefter får publiken sjunga sånger som Topelius skrivit texter till, ackompanjemang av Kaj-Gustav Sandholm.
Söndag 28.11. kl 16:00

Carl Nielsen-Kvintetten
Katrina på konstmuséet - Mozart

Radio Åland sänder från Katrinafestivlaen. Vi fortsätter lyssna på blåsarna i Carl Nielsen-kvintetten som spelade på Ålands konstmuseum den 12 augusti i år.

Carl Nielsen-Kvintetten
Ålands Radio sänder från sommarens Katrinafestival, Del 1 - Carl Nielsen kvintetten

Radio Åland har laddat upp med några konserter från sommarens Katrinafestival. Och inleder med den konsert som hölls på Ålands konstmuseum den 12 augusti i år.

Katrinanytt 2:2021
Katrinanytt november 2021

Senaste Katrinanytt har skickats ut till våra medlemmar. Här kan du läsa om kommande program: Rosi Djupsund berättar om Topelius och vi sjunger allsång med Kaj-Gustav Sandholm vid flygeln, samt en konsert "Komorowski in Mariehamn" och mycket mer.

Akhnaten
Boka operaresa till Helsingfors

Passa på att uppleva opera Akhnaten på Alexandersteatern i Helsingfors och träffa författarinnan Anna-Lena Lundberg i sitt hem i Borgå.

Komorowski - CD släpp
Komorowski tolkar Philip Glass på ny skiva

Patrik Komorowski ger ut en nya skiva med musik av Philip Glass. CD-släpp äger rum på Mariehamns stadsbibliotek 30.9 kl 18:30

KammarmusikNytt sept 2021
Lyckad festivalresa till Åland

"En lyckad festivalresa till Åland" - så skriver Lennart Åkermark från Musikens vänner i Sundsvall i KammarmusikNytt som ges ut av Kammarmusikförbundet i Sverige.

Nyan 26.8.2021. Flygande tema i fokus för Matilda Karlström
Flygande tema i fokus för Matilda Karlström

Kostym- och modedesignern Matilda Karlström flyttade hem till Åland för två år sedan. Hon har sytt dräkterna till operan Lisbeta. Reportage om henne i Nya Åland 26.8.2021

Nya Åland 17.8.2021
Besökare stoppades av Jomala Församling

Avslutningskonserten i fredags för Katrina Kammarmusikfestival höll i sista stund på att ställas in efter att Jomala församling tolkat de nya bestämmelserna för offentliga tillställningar mer restriktivt. Nya Ålands rapporterar.

Ålandstidningen 13.8.2021
Recensioner av konserter i kammarmusikfestivalen

"Häftig puls blandades med lugn när festivalen öppnades" så skriver Ålandstidningen om öppningskonserten samt
"Kvartetten ger Isacssons musik en uppkäftig ton" om kvällskonserten i Finströms kyrka.