Senaste nytt

Barbro Sundback färg
Konserten "Barbros kaffekvarn" del 2 i Radio Åland

I den andra delen av konserten får vi höra några av Barbros egna önskeklassiker där hon också berättar varför just den musiken passar in under rubriken ”Barbros kaffekvarn”.

Outi Laukanen
Kyrkoherden i Sund, Outi Laukkanen: Allt är inte ljust och vackert.

HBL skriver: Sunds kyrka har haft en kristen präst sedan 1300-talet. Det händer att Outi Laukkanen tänker på den långa kedjan hon står i - allt är inte ljust och vackert. Häxförföljelserna försiggick på Åland på 1660-talet och en av pådrivarna var dåvarande kyrkoherden, Bryniel Kiellinus.

Barbro Sundback färg
Kultur är Barbro Sundbacks livsluft

Barbro Sundback, ordförande i Kulturföreningen Katrina, har numera gott om tid att lägga på sitt stora musikintresse.

Henrik Sandås
Lyssna på första delen av Barbros kaffekvarn

I denna veckas Live på Åland ska vi höra första delen av en lite annorlunda Katrinakonsert. Inspelning från sommarens kulturfestival.

Snödrottnignen inställd
Snödrottningen är INSTÄLLD

Operan Snödrottningen som skulle hållits 8.1..2022 på bio Savoy är INSTÄLLD pga pandemin

Akhnaten
Operaresan till Helsingfors 26-28 januari 2022 är INSTÄLLD

Vi har varit tvungna att ta ledsamma beslutet att ställa in vår operaresa, med föreställningen Akhnaten, till Helsingfors 26-28.1 2022.
Då pandemiläget åter har försämrats, restriktionerna skärps och osäkerheten är stor väljer nu många att inte resa. Detta gör att det är omöjligt att genomföra resan.

Ålandstidningen 22.12.2021 Philip
Philip Björkqvist satsar på husdrömmen

Operasångaren Philip Björkqvist som är basbaryton i operan Lisbeta flyttar till Åland och satsar på husdrömmen. Efter tolv år i Tyskland och Sverige är Philip Björkqvist redo att återvända till sina rötter på Åland, även om han fortfarande kommer resa i jobbet som operasångare. Philip är aktuell i operan Lisbeta som gästspelar på Alexandersteatern 21-22.4.2022, där han axlar en av huvudrollerna som vicehärdshövdingen Psilander.

Nyan 29.12.2021
Pressnytt: Lisbeta spelas i Helsingfors i vår

Operan Lisbeta gästspelar i Helsingfors i vår, på Alexandersteatern på Bulevarden. –Det blir den 21-22 april, och vi har med oss nästan alla, säger en glad regissör Ida Kronholm. Gästspelet ordnas inom ramen för Åland 100

Cuarteto Quiroga
Lyssna på Del 2 av Katrinafestivalens lunchkonsert i St Görans kyrka

Radio Åland: "Nu ska vi få höra spanska Quarteto Quiroga, som betraktas internationellt som en unik, dynamisk. djärv och originell stråkkvartett, och har bland annat fått ta emot Spaniens nationella musikpris."

Sofie Asplund skiva
Sofie Asplund-album på en hedrande 5 plats i DNs lista för bästa klassiska album 2021

Dn: Ingen låter som Sofie Asplund! Hennes övertonsskimrande röst och osvikliga känsla för både text och undertext gör henne till en artist som bara förtjänar superlativer.