Reflektioner i mjuk skymning - konsert

Konsert i Kastelholms slott

18 juni kl. 20.00

Katariina Kolehmainen spelar cello och Santeri Rautiainen gitarr.

Musik av J.F.F. Burgmüller, Franz Schubert och Johannes Brahms

Ordinarie biljettpriser 25 euro och 20 euro för Katrinamedlemmar.
Biljetter säljs på förhand vid Mariehamns Bokhandel, Torggatan 14 och före konserten vid Kastelholms slott.
Kom ihåg medlemskortet, eller passa på att bli medlem för endast 15 euro per år - se information Bli medlem 

Konserten är 60 minuter lång.

 

Om artisterna

 

Cellisten Katariina Kolehmainen är musikpedagog från Åbo yrkeshögskola år 2018. Numera bor hon i Stockholm. Där arbetar hon som frilans. Samtidigt har hon fortsatt sina cellostudier med bland andra ålandsbekanta Kati Raitinen. Torleif Thedéen och Andreas Brantelid är två av många andra lärare som Katariina Kolehmainen studerat för.

Hösten 2022 deltog Katariina som musiker i Kulturföreningen Katrinas dirigentkurs i Mariehamn.

 

Musikern Santeri Rautiainen är gitarrist och har avlagt magisterexamen vid Sibelius-Akademin. Han har också studerat vid University of Alicante och Maastricht Conservatory samt Artistic Thought som arrangeras av University of the Arts och Cirko. Santeri Rautiainen har en omfattande repertoar och många tankar om musikens väsen.

Vid sidan av sitt musicerande gillar Santeri film, minimalism och kaffe.

Katariina Kolehmainen och Santeri Rautiainen
Pressmeddelande

Vacker musik i vacker miljö

 

Söndag den 18 juni klockan 20.00 är det konsert i Kastelholms slott. Cellisten Katariina Kolehmainen och gitarristen Santeri Rautiainen framför den vackraste musik man kan tänka sig. Lyrisk musik som passar i den ljusa försommarkvällen. De kommer att framföra Frantz Schuberts ” Arpeggione Sonata D. 821” som arrangerats för otaliga sammansättningar. Sonaten har en melodiös finstämd charm som gör den oemotståndlig. Duon spelar också sex välbekanta liederstycken av Johannes Brahms. Alla arrangerade för cello och gitarr av Santeri Rautiainen. J.F.F. Burgmüller komponerade tre nocturner för cello och gitarr. En nocturne är ett kort stycke som på ett eller annat sätt inspirerats av natten. Fredric Chopin komponerade en rad nocturner för piano.

Konserten är lättsam och romantisk. Inget är svårt eller krävande utan musiken flödar mjukt i skymningen. Biljetter kan köpas vid ingången en halv timme före konsertens början. Konserten är cirka en timme lång. 

Katariina Kolehmainen svarade följande på en direkt fråga om vad hon ser fram emot med att konsertera på Åland.

”Det är en stor ära att få uppträda på Kastelholms slott. Jag har uppträtt där en gång tidigare för många år sedan med en stråksextett. Jag minns att inramningen var otrolig och akustiken riktigt rik. Det är underbart att få spela där med en mindre och intim ensemble.

Santeri och jag har planerat en konsert tillsammans i flera år. Vi har känt varandra sedan Nyslotts konstgymnasium. Att kunna framföra Schuberts Arpeggione sonat med gitarr är underbart. Musiken andas bättre och det är lättare att måla klangen än när man spelar med piano”.