Pavarotti - en dokumentär

Bio Savoy 26 november kl. 19:00

I Italien älskar man tenorer. Pavarotti hade många kända föregångare som Enrico Caruso, Beniamino Gigli, Mario Lanza och Giuseppe Di Stefano för att nämna några av de mest kända. Karaktäristiskt för dessa tenorer är att de är virtuoser i den italienska sångstilen bel-canto. Luciano Pavarotti är på många sätt höjdpunkten på denna extrema sångstils utveckling. Han nådde en bred publik med sin sång och sitt generösa sätt att möta publiken.

Pavarotti förblev livet igenom sin hembygd Modena trogen. Trots en omfattande turnéverksamhet runt hela världen återvände han alltid till sina hemtrakter för att vara tillsammans med sina vänner och sin familj. Pavarotti föddes den 12 oktober 1935 och dog den 6 september 2007.

Dokumentären om Pavarotti är späckad med vacker musik. Pavarottis enastående röstklang träffar hjärtat direkt och rör också den mest kallsinniga lyssnaren. Ron Howard står för regin tillsammans med David Blackman och Dickon Stainer.

Föreställningen är ett samarbete mellan Filmklubben Chaplin och Kulturföreningen Katrina.

Innan filmen hålls en introduktion kl. 18.30 till 19.00

Filmen är ca 2 timmar lång. Biljettpris 10 euro för Chaplinmedlemmar och 14 euro för icke-medlemmar, ungdomsmedlemmar betalar 5 euro.

Köp biljetter på förhand på hemsidan för Vera filmfestival www.verafilmfestival.ax/kop-biljett/

Se på intervju med dokumentärens regissör Ron Howard 

Pavarotti