Operan Snödrottningen på Bio Savoy

Snödrottningen på Bio Savoy 8.1.2022 kl 16:00

Livesändning från Kungliga operan i Stockholm

Operan har haft stor framgång i Sverige. Operan bygger på H.C. Andersens en saga och den handlar om vänskapens seger över ondskan. Den åländska sopranen Frida Johansson sjunger en av de bärande rollerna.

För hela familjen. Från 5 år och uppåt. Snödrottningen är ett beställningsverk av Malmö Opera. Urpremiären ägde rum på Malmö Operas stora scen 17 december 2016.

Snödrottningen är en visuellt spännande familjeopera i en akt om vänskapens seger över ondskan. Operans kompositör är Benjamin Staern. Librettot bygger på den danske sagoberättaren H.C. Andersens saga från 1844. Snödrottningen fick vid premiären ett mycket positivt mottagande av recensenter och publik.

Operan är drygt en timme lång. 

Biljettpriser: 15 euro för vuxen och 5 euro för barn upp till 12 år

 

Frida Johansson är en åländsk sopran som utbildat sig på Operahögskolan i Stockholm. Hon har bland annat fått Andres Wall-stipendiet. Hon har sjungit på scener som Kungliga Operan i Stockholm och Den Norske Operan i Oslo. Hon har också uppträtt på Norrlandsoperan och år 2017 gjorde hon Susanna i Kulturföreningen Katrinas opera Figaro1917.

Snödrottningen