Musikteatern Barnasinne blir filmen Klockresan

Barnfilmen Klockresan

Når Åland firade 100 år av självstyrelse skapades musikteatern Barnasinne. En föreställning om viktiga historiska händelser som varit avgörande för det Åland vi lever i idag. Viktigt var också att musikteatern skulle göras tillsammans med barn och spelas för barn. Resultatet blev spännande och mångsidigt.

Musikteatern Barnasinne består av scener ur historien, vilka knyts ihop av en spännande ramberättelse. I den möter två nutida barn och en flicka som lever 1922 men som hamnat fel i tiden. Utmaningen blir att hjälpa henne tillbaka.

För manus och regi svarar Eva Sjöblom, musiken är skapad av Johannes Sjöblom, research texter av Carina Karlsson, scenografin Ulrika Kjeldsen och kostymeringen av Lena Andersson och Christina Sandqvist.

Flickorna i Barnasinne
Barnasinnets låt ”Barn på Fredens öar”

Låten sjungs av de 7 åländska barnen Andréa StrandellDesdemona VerazzaIdun Österlund, Maja Hammar, Marta Törnroos, Melba Söderström och Noella Rosengren som alla varit delaktiga i processen av att skriva ”Barn på Fredens öar”, tillsammans med Carina Karlsson och låtens huvudsakliga kompositör Johannes Leo Sjöblom.

Han och Producenten till projektet: Kulturföreningen Katrina kände att den här låten med sitt budskap om Fred, Hopp och Gemenskap behöver få höras av ålänningarna. Den är en ljusglimt i dessa tider. 

Låten BARN PÅ FREDENS ÖAR finns på bl.a. Spotify och Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=tFXG6jKIgcI

Ålandstidningen 21.3.2023 Barnasinne blir film
Filmatiseringen av Klockresan

För filmatiseringen finns ett team med Eva Sjöblom, manus och regi. Johannes Sjöblom, filmning och Sven Sjöblom, ljud Carina Karlsson, research, Christina Sandqvist, platschef och frivilligkrafterna Anki Kjeldsen och Tuula-Riitta Nyström.

I filmen medverkar Maja HammarNoella RosengrenAndrea StrandellMelba SöderströmMarta TörnroosMalva Wredle, Elsi Törnroos och Idun Österlund

Premiär är det tänkt att vi ska ha i oktober. Då vill vi se många glada barn och nöjda sponsorer i salongen.

Ålandstidningen 21.3.2023 Barnasinne blir film

Vi tackar våra sponsorer för stöd och bidrag:

  • Svenska Folkskolans Vänner

  • Julius Sundbloms Minnesstiftelse

  • Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag