Klockresan - en självstyrelsehistoria för barn

Premiären på filmen ”Klockresan – en självstyrelsehistoria för barn” kommer alla att minnas. Filmen är full av spänning, överraskningar och bekanta platser. Ett unikt tillfälle att uppleva Åland tillsammans med tre barn som hamnat fel i tiden och som på sin resa till nutid träffar på kända historiska personer och händelser. En film som överraskar både liten och stor. Resan tar ca 50 minuter. Sedan är man tillbaka i vår tid.

Filmen ”Klockresan” är absolut något utöver det vanliga.

Se trailern: https://youtu.be/erna77kT14I

Filmpremiär på Bio Savoy lördag 28 oktober kl. 14:00 och 18:00 samt söndag 29 oktober kl. 14:00

Fri entré för alla upp till 18 år. Biljettpris 5 euro för alla över 18 år. 
Ingen förhandsbokning eller förköp

 

Klockresan
Filmen Klockresan

Musikteatern Barnasinne blir Klockresan

Når Åland firade 100 år av självstyrelse skapades musikteatern Barnasinne. En föreställning om viktiga historiska händelser som varit avgörande för det Åland vi lever i idag. Viktigt var också att musikteatern skulle göras tillsammans med barn och spelas för barn. Resultatet blev spännande och mångsidigt.

Musikteatern Barnasinne består av scener ur historien, vilka knyts ihop av en spännande ramberättelse. I den möter två nutida barn och en flicka som lever 1922 men som hamnat fel i tiden. Utmaningen blir att hjälpa henne tillbaka.

Teamet för filmatiseringen bestod av: Eva Sjöblom: Manus och regi, Johannes Leo Sjöblom: Foto, klippning & musik, Sven Sjöblom: Ljud & ljus, Carina Karlsson: Research & faktagranskning, Christina Sandqvist Platschef och frivilligkrafterna Anki Kjeldsen och Tuula-Riitta Nyström.

I filmen medverkar Maja HammarNoella RosengrenAndréa StrandellMelba SöderströmMarta TörnroosMalva Wredle, Iris Bergman, Elsi Törnroos och Idun Österlund

 

Ålandstidningen 21.3.2023 Barnasinne blir film
Låten BARN PÅ FREDENS ÖAR

Låten sjungs av Andréa Strandell, Desdemona Verazza, Idun Österlund, Maja Hammar, Marta Törnroos, Melba Söderström och Noella Rosengren som alla varit delaktiga i processen av att skriva ”Barn på Fredens öar”, tillsammans med Carina Karlsson och låtens huvudsakliga kompositör Johannes Leo Sjöblom.

Han och Producenten till projektet: Kulturföreningen Katrina kände att den här låten med sitt budskap om Fred, Hopp och Gemenskap behöver få höras av ålänningarna. Den är en ljusglimt i dessa tider.

SPOTIFYhttps://open.spotify.com/album/5CmOfrbJbv9IT1b9ULbWc8?si=VgpKtmSKQruBgkZrgKofHg

 

 

Flickorna i Barnasinne

Vi tackar våra sponsorer för stöd och bidrag:

  • Svenska Folkskolans Vänner

  • Olof M Janssons stiftelse

  • Julius Sundbloms Minnesstiftelse

  • William Thurings stiftelsen

  • Ålands Landskapsregering

  • Svenska kulturfonden

  • Ålandsbanken

  • Svenska Kulturfonden

  • Andelsbanken för Åland