Dirigera med Anna-Maria Helsing

Kulturföreningen Katrina anordnar en dirigentkurs den 27.11 till den 29.11 i Mariehamn. Kursinledningen sker mellan kl. 18.00-20.00 digitalt den 12.11 eller 13.11.20.

Kursledare är dirigenten Anna-Maria Helsing som har utvecklat ett koncept för undervisning digitalt kombinerad med en sedan länge etablerad finländsk modell för dirigentstudier. 

Kursdeltagarna dirigerar en stråkensemble bestående av ca 12 musiker under ledning av violinisten Zaida Ponthin. Utbildningen äger rum i Ålands musikinstituts lokaliteter. 

Alla intresserade är välkomna att söka till kursen som tar högst tio aktiva deltagare. Kursavgiften är 150 eur.

Anmälningar skickas till info@katrina.ax. Kursen är öppen för allmänheten som ges möjlighet att passivt följa utbildningen.

Ytterligare information om kursen finns i bilagan.

OBS! konsertens tid har ändrats till kl.12.30-13.30 på söndagen 29.11.

Kulturföreningen Katrina är ansvarig för projektet och samarbetspartners är Ålands sång och musikförbund och Ålands musikinstitut.

 

Anna-Maria Helsing
Dirigentkurs med publik

Den 27-29  november hålls en dirigentkurs i Ålands Musikinstitut. Kursen leds av dirigenten Anna-Maria Helsing som är väl känd på Åland eftersom hon var musikaliskt ansvarig för operorna Magnus-Maria och Figaro1917. Anna-Maria Helsing är numera  första gästdirigent för BBC Concert Orchestra i London.

Kursen i Mariehamn tar tio kursdeltagare. Kursen är så gott som fulltecknad. Endast en ledig plats återstår. Vi hoppas att ännu en ålänning tar chansen och anmäler sig till kursen. Anmälningen kan göras till info@katrina.ax. Om man är intresserad av att lyssna och lära sig hur det går till när man dirigerar är det också fullt möjligt att delta. Ett begränsat antal kursföljare kan erbjudas plats. På grund av pandemin måste man anmäla sig på förhand. Anmälan görs till ami@ami.ax som också informerar om noter till kursens repertoar.

Tider att följa med kursen: 

  • Lördag 28.11. kl. 10.100-14.00 och 15.00-17.00
  • Söndag 29.11. kl.9.30-12.00

En avslutande konsert hålls söndagen den 29 november kl. 12.30-13.30. En stråkensemble bestående av tolv musiker under violinisten Zaida Ponthin är kursens orkester. Under konserten kommer musik att framföras av Edvard Grieg, Lars-Erik Larsson, Jean Sibelius och W.A. Mozart. 

Dirigentkursen är ett samarbete mellan Kulturföreningen Katrina, Ålands Musikinstitut och Ålands sång och musikförbund.