Audition till Katrina kammarkör

"Katrina - en musikteater" behöver sångare till en blandad kör

Sommaren 2024 uppför Kulturföreningen Katrina ”Katrina – en musikteater” med premiär 17.7.2024 i Alandica. Samma år fyller föreningen 25 år och Jack Mattsson, som komponerade musiken, skulle ha fyllt 70 år.  ”Katrina – en musikteater” bygger på Sally Salminens prisbelönta roman Katrina från år 1936. En ny dramatisering görs av författaren Carina Karlsson och Ida Kronholm, som även är regissör. Jack Mattssons musik och Lars Huldéns sångtexter kvarstår från den tidigare uppsättningen Musikteatern Katrina.

Ett viktigt mål med produktionen är att engagera unga sångare och unga deltagare, som på detta sätt kan få erfarenheter som kan bidra till att stöda dem i deras yrkeskarriärer inom musik och scenkonst.

Projektet ”Katrina – en musikteater” kommer att involvera många medverkande bland annat en blandad kör. Under hösten 2023 inleder Katrina kammarkör under ledning av Pipsa Juslin sin verksamhet. Målet är att ge en kyrkokonsert i Sunds kyrka Allhelgonahelgen 2023. Katrina kammarkör utgör likaså kör i ”Katrina - en musikteater”. Repetitionerna för Katrina inleds i början av året 2024. Från den 10 juni 2024 startar repetitionerna i Alandica.

Auditionen för deltagande i Katrina kammarkör hålls 28-29.4 i Ålands Musikinstitut. Välkommen med din anmälan till annchristinakjeldsen@gmail.com eller telefon: +358 457 3425670. Vid auditionen framförs en sång som var och en väljer själv. Det är en merit att ha läst Sally Salminens roman Katrina.

Nyan 12.4.2023