Operaresa med författarmöte

Bäste medlem,

Kulturföreningen Katrina arrangerar i samarbete med Axtours resebyrå en operaresa, 26-28 januari 2022 i kulturens tecken till Helsingfors.

Akhnaten är en opera i tre akter med musik av Philip Glass om den egyptiske faraon Akhenaton (Amenhotep IV).  Till de mest kända av Philip Glass´ verk hör hans så kallade porträttoperor, vilken Akhnaten är den sista av tre som Glass skrev på 1970- och 1980-talen.

Händelserna i Akhnaten utspelar sig i forntidens Egygpten och har fängslande beröringspunkter med vår egen tid.  I operans titelroll hörs den unga ungerska kontratenoren, Zoltan Darago, och i övriga roller hörs bland annat mezzosopranen Essi Luttinens, sopranen Riikka Hakola och Kristjan Mõisnik baryton. Regissör är Ville Saukkonen och den förtrollande minimalistiska musiken dirigeras skickligt av Jonas Rannila.    

”Ooppera Skaalas och Opera Box Finlandspremiär på Alexandersteatern är en fin storsatsning som lyckas mäta sig med Metropolitans lyxiga tolkning”. 

Hbl - Hufvudstadsbladet

Vi besöker även på Ålandskända författarinnan Ulla-Lena Lundberg som bjuder in till samtal och umgänge i författarhemmet i Borgå.

Resan har begränsat antal platser. 
Bokning: Axtours resebyrå, Storagatan 14, Mariehamn. Tel: 018 - 512 17, e -post: yvonne@axtours.ax 

Mer information finns i nedanstående dokument:

Akhnaten