Operaresa till Helsingfors den 24–27 januari

Operaresa till Helsingfors den 24–27 januari

Ulla-Lena Lundbergs roman Is fick Finlandiapriset 2012 och boken har nu blivit en operaföreställning. Kulturföreningen Katrina anordnar i samarbete med Axtours en resa till operans urpremiär fredagen 25 januari 2019 på Finlands nationalopera. Åländska Jenny Carlstedt är gästsolist denna kväll i rollen som Irina Gyllen. Operan är tonsatt av Jaakko Kuusisto och librettot är skrivet av Juhani Koivisto.

Handlingen i boken bygger delvis på Lundbergs egen familj och deras liv på Kökar. Librettot har fått med de väsentliga händelserna i den omfattande romanen och dess oförglömliga gestalter. Föreställningen speglar naturens krafter, skärgårdens årstider och den hotfulla isen klingar i musiken. Föreställningen framförs på finska med textning på svenska, finska och engelska.

Resefakta: Pris: 440 euro/person vid minst 15 deltagare.Del i A2 utsideshytt tur/retur på Tallink & Silja Line, specialfrukost på båten. Del i dubbelrum 1 natt på 4-stjärniga Scandic Park Helsinki, buffémiddag på hotellet inkluderande bröd, smör och isvatten, guidad rundtur på Finlands Nationalopera, operabiljett i kategori E, smörgåsbord inklusive dryck på Silja Serenade på hemresan. Transfer tur/retur hotellet. Reseledning från Axtours.

Mer information på https://www.axtours.ax/resmal/operan-24-2712019
Bokning:  Axtours resebyrå, Storagatan 14, 22100 Mariehamn. Telefon: 51217, groups@axtours.ax
Resan har begränsat antal platser och snar bokning rekommenderas.