Katrina kammarmusik 6–10.8.2019

KATRINA KAMMARMUSIK 2019
Konstnärlig ledare: Cecilia Zilliacus

Sommaren 2019 är det dags för den tjugonde Katrinafestivalen och det ska naturligtvis firas. Schlager är inte det ord man kanske främst förknippar med kammarmusik, men årets festival vill visa på ”schlagers” genom alla tider - från madrigaler och operaslagdängor till dagens Eurovision.

En av Sveriges verkliga ”Grandes Dames” i genren är en person med Ålandsanknytning – Lill Lindfors. Tillsammans med gitarristen Mats Bergström kommer hon att framföra sina och andras hitlåtar. ”Hitlåtar” från tidigare Katrinafestivaler framförda av några av fixstjärnorna från de 20 åren blir en stor del av festivalveckan.

  • Temperakvartetten, med tidigare konstnärliga ledaren Tiila Kangas, kommer för ett kärt återbesök.
  • Svante Henryson (cello) och Magnus Lindgren (saxofon, flöjt, klarinett) spelar sin egen och andras musik.
  • Ålandsbördiga sopranen Sofie Asplund är ytterligare en "primadonna" som medverkar.
  • Stockholm Chamber Brass (som nyligen firat 30 år som ensemble!) blåser liv i såväl standardrepertoar för brasskvintett som i arrangemang av pärlor för annan originalbesättning.
  • Pianisten och tonsättaren Johan Ullén förgyller med sitt fenomenala pianospel och har lovat att komponera en schlager, speciellt för Katrina!

I samband med Katrina kammarmusik hålls även mästarkurser i solospel och kammarmusik, i samarbete med Ålands musikinstitut.

 

 

Rosi Djupsund

Projektledare
info@katrina.ax
Tel. +358 40 768 9980

Cecilia Wickström

Scenansvarig

Evelina Gottberg

Produktionsassistent och mästarkursansvarig