Föreningen

 

Kulturföreningen Katrina arrangerar konserter och andra musikevenemang. Föreningen inledde sin verksamhet år 2000 med att sätta upp musikteatern Katrina. Kulturföreningen vill främja professionalismen i det åländska musiklivet. För att nå detta höga ideal ordnar föreningen hellre färre än flera konserter. Kulturföreningen Katrina och Katrina kammarmusik har fått sitt namn efter Sally Salminens roman om Katrina.

  • Kulturföreningen Katrinas syfte är att utveckla intresset för musik på en professionell och hög kvalitativ nivå samt främja kulturverksamhet. Under år 2017 förverkligas detta på följande sätt:
  • Violinisten Cecilia Zilliacus är konstnärlig ledare för Katrina kammarmusik som hålls den första veckan i augusti och som har ett tema med namnet ”Variationer”.
  • Årets storsatsning ”Figaro 1917”uppförs den 18-21.8 med anledning av att Finland firar 100 år som självständig stat. Det åländska operaundret lanseras som en profil för det åländska kulturlivet.
  • Digitala-livesändningarna från Metropolitan visas av föreningen i Filmhuset Bio Savoy från oktober månad.
  • Under lågsäsong arrangeras konserter med åländska och professionella artister från våra grannländer 

I styrelsen för Kulturföreningen Katrina ingår Barbro Sundback (odförande), Casper Wrede (viceordförande), Folke Ingman (sekreterare), Britt-Marie Lundberg (kassör), Patrik Komorowski, Yvonne Cronström, Gösta Helander, Gungerd Etzell och Ghita Nyström. Ersättare är Barbro Koskinen, Therese Karlsson och Kjell Frisk.
Rosi Djupsund är föreningens verksamhetsledare.

Läs mer om föreningen i verksamhetsplanen för 2018.